Ένας σεφ στην κονσόλα

Η μείξη ενός κομματιού μοιάζει πολύ με την παρασκευή ενός γεύματος.

Και στις δύο περιστάσεις έχουν μεγάλη σημασία:

-Οι επιλογές των υλικών.
-Οι συνδυασμοί τους.
-Οι αναλογίες.
-Οι χρόνοι μεταξύ διάφορων ενεργειών.
-Η διάθεση για πειραματισμό.
-Η ακολουθία μιας έτοιμης δοκιμασμένης συνταγής.
-Τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται για να εμπλουτιστεί η παρουσία των βασικών υλικών.

Μπορούμε να ελέγξουμε άμεσα:

-Την ποιότητα των υλικών.
-Το χρόνο προετοιμασίας και παραγωγής.
-Την ενέργεια που θα αφιερώσουμε.
-Τον τρόπο που θα παρουσιάσουμε το αποτέλεσμα.

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε:

-Τον προσωπικό τρόπο με τον οποίο θα σχηματίσουν την άποψή τους, αυτοί που θα ακούσουν το κομμάτι και αυτοί που θα γευτούν το φαγητό.

Και στις δύο περιπτώσεις ελαχιστοποιούμε την πιθανότητα αποτυχίας:

-Με σταθερή ενασχόληση.
-Με παραγωγικό αυτοσχεδιασμό.

Γενικώς:

Το να ικανοποιήσει κανείς μια ομάδα ανθρώπων όσον αφορά τη γεύση, είναι πολύ εύκολο, εάν αν είναι διατεθιμένος να αφιερώσει χρόνο σε αυτό.

Το να ικανοποιήσει κάποιος μια ομάδα ανθρώπων όσον αφορά τον ήχο, είναι πολύ εύκολο, αρκεί να αποφεύγει τις γρήγορες λύσεις.

Με απλά υλικά γίνονται και θαύματα.
Με πανάκριβα συστατικά γίνονται και σκουπίδια.
Ο ανθρώπινος παράγοντας κάνει τη διαφορά. Με τις μικρές ή μεγάλες επιλογές του, με την επιμονή του, με την διαρκή μάθηση μέσω του λάθους.

Δεν χρειάζεται να γίνει κανείς σεφ. Αλλά είναι μοναδική εμπειρία να προσφέρεις καλομαγειρεμένο φαγητό σε τρίτους, πολύ κοντά στην εμπειρία να προσφέρεις ένα καλομειξαρισμένο κομμάτι.

Δεν είναι τυχαίο: τα πιο «ζεστά» studios έχουν κουζίνα.

Μαγειρέψτε για τους φίλους σας, κάνει καλό!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s