Κάντε το cd σας σουβέρ για τον καφέ

– Βρείτε όσο το δυνατόν περισσότερες διευθύνσεις δισκογραφικών, παραγόντων, ραδιοφωνικών σταθμών. Δεν πρέπει να σας απασχολεί καθόλου αν η μουσική σας έχει κάποια σχέση στο ελάχιστο με όλους αυτούς, ούτε εάν δέχονται καν συστηματικά demos.
– Διαλέξτε τον πιο ακατάλληλο φάκελο και τρόπο συσκευασίας. Αν έχετε την υπομονή, βρείτε ένα κουτί ψυγείου ή κουζίνας ή κλιματιστικού στο δρόμο και στείλτε το cd μέσα σε αυτό… Κλείστε το φάκελο ή τη συσκευασία όσο πιο καλά γίνεται. Επιστρατεύοντας όλη τη φαντασία, τη δική σας και των φίλων σας, κάντε το αδύνατο στον παραλήπτη να φτάσει εύκολα στο cd.

– Μην γράψετε επάνω το όνομά σας, τα στοιχεία σας, το τηλέφωνό σας. Προσπαθείστε να κάνετε τουλάχιστον ένα λάθος ορθογραφικό, αν δεν θέλετε να παραλείψετε κάτι. Γράψτε μια διεύθυνση που βρήκατε τυχαία κάπου. Το τηλέφωνο μιας υπηρεσίας του δήμου. Το όνομα ενός φυγόδικου.

– Αν έχετε κάνει το cd κοπή σε εργοστάσιο, με εξώφυλλα και συσκευασία, προσέξτε μην πιαστείτε κορόιδα. Αγοράστε τα πιο φτηνά cdr που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο. Κάψτε τα στην πιο γρήγορη ταχύτητα. Και στείλτε αυτά αντί για τα κανονικά cd. Αν φωτοτυπήσετε τα εξώφυλλα, ακόμα καλύτερα, γιατί έτσι θα καταλάβει ο παραλήπτης ότι δεν μασάτε και ότι δεν έχετε λεφτά για πέταμα για την πάρτη του.

– Μην γράφετε τίποτα πάνω στο cd που να μπορεί να βοηθήσει τον παραλήπτη να έρθει σε επαφή μαζί σας. Αν μπορείτε μην γράφετε καν τίτλους. Προσοχή στα δακτυλικά αποτυπώματα.

– Μην βάζετε μέσα στο φάκελο μαζί με το cd τίποτα που να μιλάει για εσάς, τη μουσική σας, τη δράση σας.

– Όχι φωτογραφίες. Ποτέ δεν μπορείτε να είστε σίγουροι αν θα σας αναγνωρίσει κάποιος στο δρόμο μετά και θα σας φωνάζει » στάσου, το cd.το άκουσα.»

– Αν είστε συγκρότημα και ο κιθαρίστας επιμένει να βάλετε μια φωτογραφία, επεξεργαστείτε τη όσο περισσότερο μπορείτε στο photoshop για να γίνει αγνώριστη.

– Αν έχετε ιστοσελίδα προσέξτε μην τυχόν και το αναφέτετε πουθενά και την επισκεφτεί ο παραλήπτης. Μπορεί να καταφέρει να έρθει σε επαφή μαζί σας.

– Μην περιγράφετε με κανένα τρόπο το είδος της μουσικής σας. Αφήστε τον παραλήπτη να εκπλαγεί. Αν έχετε την υπομονή, βάλτε εισαγωγή στο cdr που θα του στείλετε μια κραυγή γειτόνισσας μάνας ή ένα νευρικό γέλιο θανατοποινίτη.

– Αν είστε συγκρότημα και ο κιθαρίστας επιμένει να γράψετε κάτι για τη μουσική σας, ήρθε η ώρα να αλλάξετε για άλλη μια φορά κιθαρίστα.

– Μην παίρνετε ποτέ τηλέφωνο για να ζητήσετε την άδεια να στείλετε το cd σας. Αυτό μας έλειπε τώρα, επικοινωνία.

– Αν είστε σε συγκρότημα και ο κιθαρίστας επιμένει να πάρετε τηλέφωνο, σε καμία περίπτωση μην το αναθέσετε στην τραγουδίστρια. Είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι ο παραλήπτης θα ακούσει το cd σας τουλάχιστον για μερικά δευτερόλεπτα.

– Στείλτε μαζί με το cd ένα φάκελο με έτοιμο γραμματόσημο για να σας στείλουν το cd πίσω. Στο πίσω μέρος του φακέλου γράψτε με κεφαλαία greeklish «STEILE TO CD MORI HAMOURA POU THES NA AKOUSEIS KAI DEMO».

– Μην κρατάτε ποτέ λίστα με τους ανθρώπους στους οποίους έχετε στείλει το cd σας. Μόνο έτσι θα είστε βέβαιοι ότι ο ίδιος άνθρωπος πιθανόν να λάβει δύο και τρεις φορές το ίδιο cd.

– Με το που επιστρέψετε σπίτι από το ταχυδρομείο, πάρτε αμέσως τηλέφωνο τον παραλήπτη για να τον ρωτήσετε αν έλαβε αυτό που του στείλατε και πως του φαίνεται η μουσική σας και πότε θα σας υπογράψει συμβόλαιο.

– Συνεχίστε να παίρνετε κάθε μέρα τηλέφωνο και να ρωτάτε το ίδιο ακριβώς πράγμα, μέχρι να λάβετε κάποιο εξώδικο ή να σας επισκεφτεί μια χαρωπή καλογυμνασμένη παρέα.

– Αν την περίοδο που στείλατε το demo σας έχετε συναυλίες, πολύ πιθανόν κάποιος να έρθει να σας δει από κοντά. Μην κάνετε λοιπόν την ανοησία να κανονίσετε συναυλίες εκείνο το διάστημα, πόσο μάλλον να το αναφέρετε στον παραλήπτη. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Είναι μια καλή ευκαιρία να αποφύγετε και τις πρόβες.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s