Προενισχυτές με άποψη

Προενισχυτές με προσωπικότητα, με άποψη, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Εξαιρετικά χρήσιμοι όταν θέλουμε να δώσουμε χαρακτήρα σε μια πηγή. Όταν θέλουμε να δώσουμε σε μια μείξη μια πολύ συγκεκριμένη πινελιά.

Κυρίαρχοι σε αυτό τον τομέα φυσικά οι προενισχυτές που διαθέτουν λάμπα ή … λάμπες προενίσχυσης στο κύκλωμά τους.

Για δεκαετίες μάλιστα πολλοί από αυτούς έφεραν την ευθύνη για την αναγνωρισιμότητα του ήχου ενός ολόκληρου δίσκου ή απλά ενός κομματιού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ό κάθε παραγωγός και ο κάθες ηχολήπτης είχε και έχει τις δικές του προτιμήσεις. Το δικό του rack. Κι ανάλογα με το είδος και το ύφος της μουσικής και ένας συγκεκριμένος προενισχυτής για τη φωνή, τις κιθάρες, τη ντραμς κ.τ.λ.

Στις μέρες της προσομοίωσης και του ψηφιακού οργασμού, είναι ενδιαφέρον να υπάρχει διαθέσιμος ένας προενισχυτής που να μπορεί να μας προσφέρει κάτι το διαφορετικό. Κάτι που να μην είναι ψυχρό, κάτι που να μην προσπαθεί να μιμηθεί σαν τη μαιμού. Κάτι που να είναι ο εαυτός του.

Αυτό θέλει άλλωστε θεωρητικά να πετύχει ο καθένας σε μια παραγωγή – να δημιουργήσει κάτι ιδιαίτερο και προσωπικό, που να ξεχωρίζει.

Η απόκτηση ενός τέτοιου προενισχυτή είναι βέβαια ακόμη στα έσχατα όρια του budget του μέσου home/project studio. Αν κανείς αισθάνεται έτοιμος για το βήμα, η επιβράβευση είναι τεράστια – αναβαθμίζεται σε άλλο επίπεδο ο ήχος του, αφήνοντας πολύ πίσω τα δεδομένα των budget μηχανημάτων. Η online αγορά έχει ανοίξει αρκετά πάντως και μπορεί κανείς να βρει ευκαιρίες διαμάντια.

Ακολουθεί μια λίστα με χαρακτηριστικά παραδείγματα προενισχυτών, με προσωπικό ήχο που ξεχωρίζει και δεν περνά απαρατήρητος.

Manley
Neve
Pendulum Audio
Tube Tech
Universal Audio
Demeter
Api
Fairman
Daking
Telefunken
Helios
Ampex

Σημείωση: Τα links οδηγούν στις σελίδες των κατασκευαστών.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s