10 + 1 ιδιαίτερα πετάλια για πειραματισμό

Αν ψάχνετε για κάτι να αλλάξει τον ήχο σας, για μια συνδεσμολογία να ακολουθεί τα πανάκριβα πλήκτρα σας ή θέλετε κάτι χειροπιαστό αντί για plug in τα ακόλουθα πετάλια είναι μια καλή αρχή.
Λειτουργούν πολύ μουσικά και είναι ξεχωριστό το καθένα για κάποιο λόγο ο οποίος μπορεί να είναι ο ήχος ή κάτι πρακτικό όπως οι 4 έξοδοι με άλλο ήχο κτλ.

Moog Murf

Ένα απίστευτο εργαλείο το οποίο οποίο έχει 8 resonant φίλτρα και 24 αποθηκευμένα patterns. Η ποικιλία ήχων που μπορεί να πετύχετε είναι τεράστια. Διατηρώντας ισορροπία ανάμεσα στον wet και dry ηχό μπορείται να πετύχετε πολύ ζεστό ήχο και να έχετε και μία ουρά από το pattern που επιλέξατε στο tempo που θέλετε.

Lovetone Meatball

Envellope follower/triggered filter το οποίο αλληλεπιδρά με πολύ μουσικό τρόπο με αυτό που παίζετε κάθε στιγμή… Συνοδός με πολύ ζεστό αποτέλεσμα.

Death by audio – Total Sonic Annhilation
Ένα πολύ πρωτότυπο πετάλι το οποίο δεν κάνει κάτι συγκεκριμένο! Η συμπεριφορά του εξαρτάται από τα αλλά πετάλια που θα συνδέσουμε στο send return  του μιας και δημιουργεί ένα βρόγχο που δημιουργεί ήχους. Λειτουργεί άψογα με reverb, fuzz, delay και είναι ένας ιδανικός τρόπος να αξιοποίησετε παλιά πετάλια που δεν χρησιμοποιείτε και να τους δώσετε ζωή.

Z.vex – Seek wah

Sequenced Wah ακούγεται απλά απίστευτα ότι πρέπει γαι ambient ηχοτοπία αλλά και για θόρυβο.

Z.vex – Lo fi loop junkie

Αναλογικό looper. Δεν έχει sound on sound αλλά αλλιώνει κατά βούληση το αρχικά ηχογραφημένο δέιγμα.Η ακούγεται διαφορετικά και μπορούμε να προσθέσουμε vibrato ή να πετύχουμε overdrive  ρυθμίζωντας «λάθος» το recording level.

MXR – Script logo Phase 90

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα phaser. Μπορεί να ζεστάνει τον ήχο σας μιας και ακόμα και κλειστό επηρρεάζει το gain και λειτουργεί σαν ζεστο φίλτρο. Πρόσφατα επανακυκλοφόρησε από τοcustom shop της mxr.

MXR – Blue box

Fuzz  το οποίο προσθέτει αυτό που παίζεται 2 οκτάβες πιο χαμηλά.Ακραίο αλλά μπορεί να πετύχεται ιδιαίτερους ήχους έτσι

Danelectro – Reverse Delay

Προσωμοιώνει τον ηχο μαγνητοταινίας που παίζει ανάποδα.Πολύ ωραίο έφε δεν κυκλοφορεί πλέον έχει αντικατασταθεί από το danelectro wasabi. Πολύ μουσικοί χρησιμοποιούν 2 delayγια να πετύχουν τον κλασσικό post rock ήχο με το danelectro θα πετύχετε περίπου το ίδιο ήχο.

Guyatone – Slow Volume

Ποιο χρήσιμο για κιθαρίστες και γενικά έγχορδα. Επιτρέπει να ρυθμίζουμε το attack του ήχου με αποτέλεσμα να μπορούμε να πετύχουμε ήχους όπως του τσέλου αλλά και να παίζουμε φράσεις που να ακούγονται ιδιαίτερες για κιθάρα.Το συγκεκριμένο πετάλι στηρίζεται στο slow gear της boss το οποίο δεν κυκλοφορεί πλέον. Το συγκεκριμένο πετάλι χρησιμοποιείται πολύ απο lap steel  μουσικούς.

Ehx – bassballs

Ένα εφέ που μπορείται να χρησιμοποιήσεται σε χαμηλές ρυθμίσεις  και να προσθέτει στον ήχο σας χωρίς να τον αλλιώνει ιδιαίτερα. Πολύ ωραία αποτελέσματα στο μπασο και σε μονοφωνικά synth

Akai headrush II

Looper , delay  και echo. Πραγματικό κατσαβίδι με ποιο ξεχωριστή λειτουργία το echo  με τις 4 διαφορετικές εξόδους που αντιστοιχούν στις 4 κεφαλές που θα είχε π.χ ένα παλιό spaceecho.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s