15 Προτάσεις για παραγωγικές πρόβες

1.Βάλτε στο πρόγραμμά σας συγκεκριμένες μέρες και ώρες που θα γίνονται οι πρόβες. Είναι κουραστικό να γίνονται 10 τηλεφωνήματα για μία πρόβα. Αν υπάρχει αυθόρμητα διάθεση για έξτρα πρόβα αυτό κανονίζεται συνήθως εύκολα.

2.Συγχρονίστε τα ρολόγια σας !!! O χρόνος είναι χρήμα ειδικά αν η πρόβα πληρώνεται με την ώρα. Κάντε συνήθεια να βρίσκεστε στο χώρο 10 λεπτά νωρίτερα, είναι μια ευκαιρία να ηρεμήσετε και να ανταλλάξετε δύο κουβέντες.

3.Αν είναι δυνατόν επιλέξτε ένα δικό σας χώρο κατάλληλο για πρόβες. Είναι ιδανικό για αυτές τις φορές που κάτι μαγικό συμβαίνει και κανείς δεν θέλει να πάει σπίτι 5 ώρες μετά την έναρξη της πρόβας.

4.Εφόσον πηγαίνετε σε κάποιο στούντιο φροντίστε οι άνθρωποι του να είναι στο ίδιο πνεύμα και φιλοσοφία με σας. Απαιτήστε να σας δίνουν διακριτικά το χώρο να δουλέψετε χωρίς άμεση κριτική και με τις προσωπικές σχέσεις των μελών να μένουν οικογενειακά μυστικά.

5.Καταλήξτε στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται από κάθε όργανο. Είναι απίστευτα βαρετό για όλους το ατέρμονο γύρισμα των ποτενσιόμετρων σε έναν άγνωστο ενισχυτή. Από την άλλη δοκιμάστε όσα μηχανήματα μπορείτε αλλά τη σωστή στιγμή!

6.Χορδές , καλώδια , κουρδιστήρια , κλειδιά ντραμς , allen και κατσαβίδια έχουν απελπιστικά μικρό κόστος σε σχέση με την τελευταία σας επιθυμία αγοράς μέσω διαδικτύου. Πάρτε τα μαζί στις πρόβες.

7.Βάλτε μικρούς στόχους ανά πρόβα αλλά αν η μουσική πάει αλλού αφήστε την…

8.Ηχογράφετε τις πρόβες !!! Ακούστε την κάμπια να μεταμορφώνεται σε πεταλούδα (ελπίζω). Προτείνω mini disk hi – md (linear pcm)

9.Δουλέψτε μόνοι σας υλικό και ανταλλάξτε το στις πρόβες.

10.Τυπώστε αναλυτικά τους στίχους μέχρι και την τελευταία επανάληψη, σε ευανάγνωστο μέγεθος γραμματοσειράς. Μοιράστε τους σε όλα μέλη του σχήματος ακόμα και αν παίζουν πνευστά.

11.Έχετε πάντα μαζί ένα στυλό και σημειωματάριο μαζί σας. Δεν ξέρετε ποτέ τι θα χρειαστεί να σημειώσετε. Αλήθεια ποιο ήταν το τηλέφωνο της μπασίστριας του προηγούμενου γκρουπ…

12.Ακυρώνεται πρόβες μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος (πχ πρόκριση της Δόξας Νέου Ψυχικού στο Β τοπικό, καινούργιο επεισόδιο σαπουνόπερας ) και ενημερώστε τους υπόλοιπους αρκετά νωρίς.

13.Οι λογικές εντάσεις φτιάχνουν τις πιο παράλογες μουσικές. Τέλος στα βράδια με αντηχήσεις στα αυτιά σαν να είχατε πάει για τετράωρη κατάνυξη σε σκυλάδικο.

14.Ακούστε τους γύρω σας. Δεν έχετε πάντα τις καλύτερες ιδέες.

15.Οι μουσικές οικογένειες απαιτούν σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των μελών τους. Καμία λίστα δεν μπορεί να μπορεί να εντοπίσει τις ευαισθησίες και τις ιδιοτροπίες των γύρω σας κάντε το εσείς.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s