Laptop music – περνάς απέναντι

Χασμουρητό.

Πάνω στη σκηνή, ένα τραπέζι.

Πάνω στο τραπέζι, ένα laptop, τα απαραίτητα σύνεργα, και μια μπύρα.

Πίσω από το τραπέζι, καθισμένος σε μια καρέκλα, ένας τύπος με τα μάτια καρφωμένα στην οθόνη. Όλο του το σώμα είναι ακίνητο, εκτός από διάσπαρτες κινήσεις των δυό χεριών προς τη μπύρα και το ποντίκι.

Ο βούδας είμαι σίγουρος ότι κούναγε πιο πολύ το σώμα του από αυτόν εκεί πάνω.

Χασμουρητό.

Ένα μόνιμο βουητό στο PA. Η γνώριμη μαλακισμένη αγχώδης ανάσα της γείωσης. Κάποιος πρέπει να μάθει στον τύπο πίσω από το τραπέζι τι σημαίνει DI. Έι, μαλάκα, υπάρχουν πολλά άρθρα σχετικά στο διαδύκτυο. Να σου στείλω με mail να δεις, καθώς τρέχει το sequencer;

Ά, τώρα που είπα mail. Θα ήταν αγένεια να πάω να του ζητήσω να δω και τα δικά μου mail σε λίγο;

Γνωστές αντιδράσεις φανατικών ακροατών περνάνε από το μυαλό μου, καθώς ο αρτίστας πολεμάει με ένα φίλτρο και μια λούπα. Φαντάσου καμιά πενηνταριά άτομα τώρα, να κάνουν headbanging μπροστά στη σκηνή. Moshing. Stage diving. Το τελευταίο είναι και το πιο εύκολο – πολύς χώρος στη σκηνή.

Μπα, άμα κάνεις stage diving, μπορεί να νομίσουν οι υπόλοιποι ότι έχει και performance η βραδιά. Άσε που θα τσακιστείς στο πάτωμα κατά την προσγείωση.

Όλοι στέκονται τουλάχιστον δέκα μέτρα από τη σκηνή.

Το μέσο δεν αποτελεί πια μέρος του μυνήματος. Το εργαλείο έγινε το μύνημα. Τουλάχιστον ο artist είχε την ιδέα να κολλήσει μερικά αυτοκόλητα στο πίσω μέρος της οθόνης. Αν και από εδώ δεν καταλαβαίνω τι απεικονίζουν, προφανώς έχω άλλη μια αφορμή για να σκοτώσω την ώρα μου, εξασκώντας την όραση και μερικά κληρονομικά χαρίσματα.

Γαμώτο, να μην διαθέτω το χάρισμα της τηλεκίνησης. Της μετεώρισης αντικειμένων. Να μην μπορώ να επιρρεάσω την παροχή ρεύματος. Έστω, το μπουκάλι της μπύρας.

Ο βούδας είμαι σίγουρος ότι μίλαγε περισσότερο στους μαθητές του κατά τη διάρκεια της πιο βαθειάς του περισσυλογής. Ετούτος εδώ, δεν μας δίνει να καταλάβουμε ούτε πότε τελειώνουν τα κομμάτια, για να χειροκροτήσουμε. Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχουμε πάθει όλοι πλάκα με το πόσο καλά χειρίζεται το ποντίκι.

Ολυμπιακοί αγώνες του πεκίνου. Mouse αντρών. Έ ρε μετάλλια που έχουμε να μαζέψουμε…

Κρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ.

Ωχ. Τι έγινε ρε παιδιά;

Ο τύπος φαίνεται απεγνωσμένος. Κόλλησε το laptop. Ατυχία, μεγάλε. Δεν πειράζει, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Μπα, σιγά μην συνεχίσει. Τι είναι, κιθαρίστας, που σπάει η χορδή και έχεις άλλες πέντε? Ντραμς, που σπάει η μπαγκέτα και σκύβεις και πιάνεις καινούργια? Εδώ, ρε, είναι μεταμοντέρνο το σκηνικό. Κρέμασε το laptop, και ο αρτιστ μας κοιτάει σα χάνος χαμογελώντας. Λες και μόλις του έστειλε μύνημα το seti.

Χασμουρητό.

Ώχ, καλέ, ο άρτιστ μιλάει! Είπε καληνύχτα.

Οκ.

Να μην ζητήσω encore;

Προλαβαίνω να πιώ μια μπύρα;

Κρρρζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ ζζζζ.

Ο άρτιστ τράβηξε τα καλώδια. Το PA παραλίγο να συναντήσει το δημιουργό του σύμπαντος. Αλήθεια, τα Ρeavy πάνε στον παράδεισο;

Είναι απίστευτο πόσο γρήγορα μαζεύει το gear του ο τύπος. Μέσα σε 10′ έχει πακετάρει. Και σπεύδει στο μπαρ. Το live τελείωσε, ώρα για τον dj να μας χαιδέψει τα αυτάκια. Χα. Cd. Κονσερβοκούτια. Τι είναι ρε ο dj μπροστά στον ακίνητο τύπο με το laptop με τα αυτοκόλλητα;

Πλησιάζω διακριτικά τον αρτιστ στο μπαρ. Μιλάει με μια τύπισσα. Έχω και ups, πάμε μια βόλτα;

Είμαι σίγουρος ότι μετά από μια μυστική συμφωνία, ο άρτιστ πίνει άλλη μπύρα πό αυτή που πίνει το κοινό του. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η λογοδιάρροια.

Μα καλά, υπάρχει άντρας τελικά σε αυτό το κομμάτι του ηλιακού συστήματος, που νομίζει ότι θα ρίξει μια γυναίκα απαριθμώντας της τον εξοπλισμό του, και κυρίως, τα plugins;

Να τελειώνω τη μπύρα και γρήγορα στο σπίτι. Να ακούσω λίγο dj shadow, να βεβαιωθώ ότι δεν χάθηκαν όλα. Ότι υπάρχει και laptop music με αξιώσεις.

Σημείωση:To άρθρο αυτό έχει δημοσιευτεί στο παρελθόν στη μουσική κοινότητα Noiz.gr και στο blog analogorama.blogspot.com

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s